Έλεγχος τιμών & διαθεσιμότητας - Online κρατήσεις

Πληροφορίες για την Παραλία Κατερίνης & Οδηγίες πρόσβασης

Η Παραλία Κατερίνης αποτελεί σημαντικό τουριστικό κέντρο κοντά στις ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου. Είναι το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του Νομού Πιερίας και απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσά του, την πόλη της Κατερίνης.

Η κοσμοπολίτικη αυτή ακτή, απλώνεται σε έκταση πολλών χιλιομέτρων με λεπτή άμμο και πεντακάθαρη, ρηχή θάλασσα. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το ότι επί σειρά ετών, βραβεύεται με την γαλάζια σημαία της Ευρώπης. Πλατιά και αμμώδης, κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών και χαρίζει στιγμές χαλάρωσης.

Καθόλη τη διάρκεια των διακοπών σας, στην Παραλία, δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Την ημέρα, στη θάλασσα, παρέχονται πλήθος υπηρεσιών και δυνατοτήτων και μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ, όπως θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα, αλεξίπτωτο θαλάσσης και να ενοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα, κανό και τζετ σκι απολαμβάνοντας ατελείωτες στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς.

Όσον αφορά το βράδυ, στην Παραλία δεν θα βαρεθείτε ποτέ! Η νυχτερινή ζωή είναι συναρπαστική και πολύχρωμη για όλες τις ηλικίες. Παιδότοποι, λούνα πάρκ και πίστα καρτ για τους μικρούς επισκέπτες αλλά και πλούσια και έντονη νυχτερινή ζωή για τους μεγαλύτερους. Τα εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, οι γραφικές ταβέρνες με ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες και τα αμέτρητα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό επισκέπτη.

Αξιόλογη είναι και η εμπορική πλευρά της Παραλίας. Καταστήματα τουριστικών ειδών και όχι μόνο (καταστήματα γούνας, ρουχισμού, κοσμημάτων κλπ), την καθιστούν μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Τέλος με αφετηρία την περιοχή της Παραλίας μπορείτε να κάνετε κοντινές αποδράσεις στον επιβλητικό Όλυμπο, τα Πιέρια όρη, το Λιτόχωρο, την Ραψάνη, τα Αμπελάκια και τα Τέμπη. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το περίφημο Δίον, τους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, το Κάστρο του Πλαταμώνα, τους οικισμούς του Παλαιού Παντελεήμονα και του Μακρυγιάλου, την αρχαία Πύδνα, τις Λουλουδιές και τα αρχαία Λείβηθρα.

Πώς να έρθετε

Η πρόσβαση γενικά στην περιοχή της Πιερίας είναι ιδιαίτερα εύκολη και μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από το εξωτερικό.

  • Οδικώς με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη,
  • Σιδηροδρομικός
  • Αεροπορικώς μέσω Αθήνας ή Θεσσαλονίκης
  • και ακτοπλοϊκώς

Η Παραλία Κατερίνης απέχει περίπου 440χλμ από την Αθήνα, 70χλμ από τη Θεσσαλονίκη, 7 χλμ από την πόλη της Κατερίνης